Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin ikinci FSRU'su faaliyete hazırlanıyor
Türkiye'nin ikinci yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz depolama ve gazlaştırma terminali, Kasım ayında Akdeniz bölgesinde faaliyete girecek. Toplamda 263 bin sıvılaştırılmış doğalgaz depolama kapasitesi bulunan dev gemi için Japon MOL şirketi ile kiralama anlaşması imzalandı.



Türkiye'nin enerji arz güvenliğini garanti altına alacak, 263 bin metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama kapasiteli ikinci yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz depolama ve gazlaştırma terminali (FSRU) Kasım'da faaliyete girecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliğini garanti altına almak isteyen Bakanlık, bu alanda önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Geçen yıl sonunda Türkiye'nin ilk FSRU'sunun devreye alınmasının ardından, ikinci FSRU için Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), yapılan görüşmeler sonucunda Japon MOL (Mitsui-OSK Lines) ile kiralama anlaşması imzaladı.

Kasım ayında faaliyete alınması planlanan dev yüzer terminal ile Türkiye'nin her yıl artan doğalgaz talebinin karşılanmasının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Söz konusu terminal ile ayrıca dünyada hızla yükselen LNG piyasasının avantajlarıyla kaynak çeşitliliği sağlanmış olacak. Türkiye’nin ikinci FSRU terminali olacak 345 metre boyundaki gemi, toplamda 263 bin metreküplük yüksek LNG depolama kapasitesi nedeniyle tercih edildi. Bu kapasite, gemi tam dolu olduğunda 167 milyon metreküp gazı her an hazır tutabildiği anlamına geliyor. Tesis, Türkiye’nin doğalgaz sistemine günlük 21 milyon metreküpe kadar gaz basabilecek.

Akdeniz bölgesinde devreye alınacak terminal ile kaynak ülke ya da sistemdeki sorunlardan kaynaklı doğalgaz arz riskleri de ortadan kaldırılmış olacak.

2 YILDA BÜYÜK ARTIŞ

Türkiye'nin 2015'te 34 milyon metreküp olan LNG'den gazlaştırma kapasitesi, 2016 yılında Egegaz terminalindeki kapasite artışı ve Türkiye’nin ilk FSRU projesinin devreye alınmasıyla 64 milyon metreküpe çıkmıştı.

Bu yıl devam eden çalışmalar kapsamında, Egegaz terminali, Marmara Ereğlisi LNG terminalindeki kapasite artışı ve ikinci FSRU ile söz konusu rakam 117 milyon metreküpe çıkmış olacak.

BAKAN ALBAYRAK, MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğini garanti altına almak için yıl sonunda ikinci yüzer LNG terminalimizi de devreye alacağız." demişti.

Türkiye'nin LNG kapasitesini geliştirmek için çok önemli adımlar atıldığını söyleyen Albayrak, "Önümüzdeki dönemde küresel LNG piyasası artacak yeni arzlarla farklı bir seviyeye gelecek. Bu, rekabet noktasında maliyet açısından çok önemli gelişmeleri de beraberinde getiriyor. 2 FSRU projesini hayata geçirerek, kapasitemizi çok daha ileri bir seviyeye çıkaracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Albayrak, bir taraftan doğalgazın ülke genelinde kullanımını yaymayı, diğer taraftan da kaynak çeşitliliğini artırarak rekabetçi bir maliyetle doğalgaz arz güvenliğini garanti altına almaya çalıştıklarını belirtmişti.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Türkiye’nin ikinci LNG terminal gemisi geliyor!
- Türkiye’den 2 adet FSRU tipi gemi siparişi
- Türkiye'nin ilk FSRU tipi yüzer LNG Terminali hizmete girdi
- Yunan firması, ilk FSRU tipi gemi siparişini verdi
- Türkiye'nin ilk yüzen LNG santrali geliyor
- LNG terminal gemileri geliyor







Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 28.09.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANA Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 GAMMA Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
 NİYANA Denizcilik
 HAMALOĞLU Denizci..
 TANGO Denizcilik
 SINOP SHIPPING CO..
 FIRST GROUP Inter..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim