Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Mesaj Panosu
Mesajlarınızı buradan bize ulaştırabilirsiniz

Mesajlar

Konu: Diğer
Milangaz gemisinde yagci olarak calisan ordulu turgut demetgul isimli arkadas makine dairesinde yangin sonucu yanarak vefat etmis. genis bilgiye ulasamadik. bilgisi olan arkadaslar varsa ayrinti verebilirlermi acaba. Ordu end. Mes lisesinden sinif arkadasimdi kendisi. Allah rahmet eylesin

Bu mesajı cevapla  (mehmet sahin - 15.01.2016 14:10:21)
Cevap : Diğer
selamlar kardeşim öncelikle geçmiş olsun allah sabır versin ailesine bende orduluyum endüstride bende okudum 2005 yılı terk malasef hala acıkdan okuyorum askerlik biteli 4 yıl olucak orduda birtürlü iş tutturamadım eskiden beri gemi işi düşünüyodum şu an tam olarak bu işe girmeye meslek olarak yapmaya karar verdim gemici cüzdanı cıkartıcam yakın zamanda malasef şansıma ordudaki kurs kapatılmış giresun veya samsundan alıcaz bi şekilde acaba bana yardımcı olman mümkünmüdür hangi firmalara yönelmeliyim uzakyol calışan kamarot arkaşlarım var 1500 dolar alıyorlar sabır edip adamlar evlerini bile aldı bende başlangıç olarak 1000-1200 dolar arası yakın yol yurtdışı gemisi düşünüyorum kontratım bitincede uzak yol gemisi düşünüyorum bana tavsiyelerin nelerdir tahminince gemici cüzdanı ne kadara cıkar eskiden kursa gerek yoktu şu an zorunlu malasef stwc kursu almak gerekiyor 5 belge kurs 15 ila 45 gün arasında sürüyor gittin kuruma göre aslında hedefim yagcı olmadı ama olamicamı söylediler yagcı olmak için gemi adamı belgesi yetmiyormuş ayrıca makina hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyormuş mecburen kamarot yada güverteci olucaz sen neler yapiyorsun tam olarak nerde calışıyoesun hangi ülkeleri geziyorsun işinden mennunmusun kardeşim benim orduda iş imkanı 0 siyasi bi tanıdın varsa yüksek makam torpiliyle kalıcı bi işe girmen münkün ancak bende malasef lise mezunu deilim cok zor meslek özel güvenlik iş bulamıyoruz gecici iş olarak cay ocagı cafe tarzı yerler askerde denizciydim ben camorot olarak ist,tuzla deniz harp okulundaydım büssrü arkaşım bu işi yapiyor saolsun hiç birii yardımcı olmuyor :(( yanlızca sözde bilgi veriyolar başkada bşe yok beni feceden ekle tanışalım kardeşim senden ricam yönlerdirmeni bekliyorum fatih berkay kurt yaz feceye cıkar-beyaz_prens52@hotmail.com buda mail adresim bunu feye yazarakda bulursun kendine iyi bak vefat eden kardeşime cok üzldüm ismide yabancı gelmedi sanki ban allah rahmet eylesin..

(fatihkurt - 18.01.2016 11:40:44)
Cevap : Diğer
arkadaşımız TURGUT DEMETGÜL kendisini yakarak intihar etmiştir.gemide yangın çıkmamıştır.

(kazım köysal - 6.02.2016 14:08:30)
Cevap : Diğer
06.02.2015 tarihindeki yazima istinaden duzeltmedir.Yağci Turgut Demetgül vefatı ve hakki rahmetine kavuşmasi adli tıp raporu çikmadan ön yargı ile yapılmıstır.sonuçlar çıkınca bildirilecektir.Bu konuyu takip eden arkadaşlara duyurulur.

(kazım köysal - 13.03.2016 19:47:36)


Konu: Öneri
Yeni gemi Adam'ı belgesi alacak arkadaşlar duyduğunuz maaşlara ve iş imkânlarına inanmayınız ben Ankara'da oturuyorum gemi cüzdanımı 2 sene önce aldım 2 senedir gemiye çıkmak istemiyordum ama karar değiştirdim ve gemiye çıkmaya karar verdim internet üzerinden iş talebinde bulunmaktansa en Güzeli birebir görünmektir diye düşünüp İstanbul'a gitmeye ve firmalarla yüz yüze Görüşmeye karar verdim İstanbul'da 4 gün kaldım ve bir çok gemi firmasıyla Görüşmeye gittim ve hangi firmaya gitsem gemi tecrübem olmadığı için görüşme bile yapmadılar yaklaşık 20 firma gezdim ve bir firma görüştü benimle ve form doldururdu orasıda şu an ihtiyacımız yok olursa sizi ararız dediler . Biz yeni gemicilere fırsat verilmezse bizler nasıl iş imkanı bulacağız anlamış Değilim o Yüzden yeni gemici olacak arkadaşlar bir kez daha düşünün derim ,,,,

Bu mesajı cevapla  (oğuz savaş - 13.01.2016 17:11:00)
Cevap : Öneri
katılıyorum sana, ilk başlama önemli, bence simsar şirketleri var, ilkinde onlar sayesinde iş bulursun, sonrasında çevren ve tecrüben olur.

(evren önder - 31.01.2016 02:39:59)


Konu: Yardım isteme
İyi günler,
1 hafta için katıldığımız eski adı ACT Denizcilik, yeni ismiyle BRN Denizciliğe ait M/V ACT gemisinde 2 Aralık 2015 tarihinden bugüne kadar yaşadıklarımızı özetle anlatmaya çalışacağım. Burada başımıza hayatımızı kaybetme dahil gelebilecek her türlü müessir olayda, durumumuzdan bilgisi olan Pire Başkonsolosluğu, Dışişleri Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı ve İstanbul Liman Başkanlığı başta olmak üzere tüm makamların sorumluluğu olacağını hatırlatarak erken bir suç duyurusunda bulunmak istiyorum.
Ben emekli deniz subayı ve uzakyol kaptanı yeterliliğinde bir gemi adamıyım. Yeşil pasaportumuz olması sonucu Avrupa ülkelerinde vizeye ihtiyaç duymamamız nedeniyle benim gibi emekli deniz subayı/astsubayı olan diğer 5 meslektaşım ile birlikte, Galata Denizcilikten Mehmet Bey vasıtası ile telefonla aranarak liman/gemi ve şirket ismi söylenmeden (ki tek hatamız budur) Yunanistandan bir geminin kadrosunu doldurmak ve Türkiye Aliağa limanına 19 saat sürecek bir seyir ile gemiyi getirip bir haftada gemiden ayrılacağımız ve tüm 6 gemi adamına bir haftalık ücretin peşin verileceği vaadine kanıp 30 Kasım 2015 tarihinde Havayolu ile Atina havaalanına geldik. Mehmet Beye şirket ve gemi ismini ısrarla sorduğumda "ne yapacaksın isimleri, 19 saat seyir yapacaksın, 1 hafta bile sürmeyecek, para da peşin olacak) diyerek kelime oyunu yaptı, bizler de 19 saat seyir süresini duyunca geminin bulunduğu limanın Pire veya Elefsis olduğunu düşündük. Havaalanında kimse karşılamayınca Atina merkeze kendimiz intikal ettiğimizde geminin Igoumenitza limanında olduğu söylendi (Arnavutluk sınırına yakın, Corfu adasının karşısında) 2100’da kalkacak otobüs için soğukta 9 saate yakın bekledik ve otobüs paralarını, kafile kıdemlimize verilen yollukla kıtı kıtına ödeyerek aç ve uykusuz geçen 7 saatlik yolculuğun ardından Igoumenitza limanına geldik.
Kendi adıma bu işi kabul etmemin sebebi, 25 Aralıkta ilk celsesi olan ve katılsaydım karara bağlanacak duruşma tarihine kadar boşta olmam ve burada bahsetmek istemediğim kişisel nedenlerle verilecek ücrete çok ihtiyaç duymamdır.
Gemiye geldiğimizde gemide kaptan dahil 6 mürettabatın olduğunu, son bir ayı limana aborda, gerisi demirde olarak 7 aydan beri şirketin borcundan dolayı geminin Igoumenitza limanında tutuklu ve personel ayrılış/katılışına kapalı olduğunu, ayrıca yakıt kalmaması nedeniyle geminin karanlık olduğunu öğrendik. Bunun yanısıra geminin yıllık class sörveyinin olmaması nedeniyle yunan makamlarının, limanda sörvey yapılmadan gemiye seyir izni vermeme konusunda ısrar ettiklerini öğrendik. Gemi kaptanından müteakip paragraflarda belirteceğim bazı arızaları öğrenince seyir izni verilene kadar gemiye katılmamaya karar verdik, şirket sıcak bakmasa da bastırdığımız için zorla geç saatte bir otele yerleştik. 2 Aralık 2015 tarihinde gemiye çok sınırlı (20 ton) yakıt alınıp seyir müsaadesi gelince gemiye katıldık.
Gemi, 7 ay seyir yapmadığı için karinası ve altının komple böceklenmesi/midye bağlaması nedeniyle 4 kts sürati geçemedi ve yakıtın erkenden kritik seviyeye düşmesi sonucu 6 Aralık 2015 günü Maleas Burnu batısında Neopolis koyuna demir attık. Buraya intikal esnasında otopilot, gyro ve dümen aynı anda 24 volt problemi nedeniyle devreden çıktı, birkaç saat önce yekeden, sonra otopilot ve gyroyu devreden çıkarınca köprüüstünden yıldızlara bakarak dümen tutup Neopolis koyuna geldik. 10 Aralık tarihine kadar demirde yakıt bekledik. 10 Aralıkta gemiye yağ varilleri ile 6 ton dizel yakıt alındı ve gece hareket edildi. Ana yakıtın Siros veya Milos adasından alınacağı ve bu konuda talimat verileceği söylendi. Ancak hava koşulları sebebiyle gemi sürat yapamayınca Maleas burnunun hemen batısına, trafik hattının içine demir atıldı. 2 gün kadar havanın sakinleşmesi beklenerek 13 Aralık sabahı iyi hava koşullarında yola çıkıldı. Ancak 1600’da ana makine arızası sebebiyle kendimizi sürüklenmeye bıraktık, kaptan şirketten römorkör talep etti ve 14 saat sürüklenmenin ardından Maleas burnu 2 mil kuzeyine demir attık. Demir atmadan hemen önce echo sounder (iskandil) 40 metre derinlik gösterince demiri attık ancak gerçek derinlik 130 metre idi. Frenler demiri tutmadı, balatalar yandı ve yanımdaki gemici ile birlikte can emniyetimiz için başüstünden kaçtık, şansımıza demir hırca mapaya dayandı ve kopmadan gemiyi tuttu.
15 Aralıkta kuzeyden fırtına başladı. Bulunduğumuz yer dip tabiatı ve sahili itibarıyla demirde beklemeye müsait değildi ve kuzey rüzgarına karşı korunaksızdı. Fırtına şiddetini artırınca demir tarayarak direk kayalıklara sürüklenme ihtimali hız kazandı. Can yeleklerimizi ve inmersion süit kıyafetlerimizi hazırladık. 17 Aralık öğle saatinde gemi birdenbire dalgalara borda verdi ve şiddetle sancak/iskeleye 20 dereceden fazla yatmaya başladı. Sancak demirin dipten koptuğunu ve taramaya başladığımızı anladık. Başta gemi kaptanı süratle başüstüne koşuldu ve iskele demir atıldı. Bu esnada sahildeki kayalıklara 2 gomino (350 metre) mesafemiz vardı ve sağımız solumuzdaki kayalıklar çok daha yakındı. Ana makinamız çalışmadığı için demir taramamız durumunda direk kayalıklara çarpacak, derinliğin fazla olması nedeniyle de batacaktık. Cansallarının bizi kurtarıp kurtaramayacağı meçhuldü, çünkü binebilsek bile sallar büyük ihtimalle kayalıklara sürüklenip parçalanacak, kaç personelin hayatta kalabileceği bilinemeyecekti. Demir atmayı hemen müteakip kaptan, şirketten yeniden römork talep etti. Sancak demir vira edildiğinde ise demirin zincire bağlandığı kilitten koptuğunu gördük, halen sadece iskele demirimiz mevcut.
18 Aralık sabahı nihayet römorkör geldi. Römorka halat verene kadar 3 gün boyunca hepimiz ölüm kalım mücadelesi verdik. Bilahare hava sakinleşene kadar üzerimizde römork ile birlikte önce Neopolis koyuna yakın demirde bekledik, bu esnada ekibimizden bir personel bir balıkçı teknesine para vererek gemiden kaçtı, ancak otoritelere verilen bilgi sonucu yakalanarak gemiye teslim edildi. Bilahare römorkun yedeğinde Evoia (Eyriboz) adasının güneyinde Karystos koyuna 21 Aralık erken saatlerinde demir attık. Ancak buraya gelene kadar römork bizi oldukça dolaştırdı, Siros adası, Milos adası derken kendimizi burada bulduk. Römorkun yedeğinde bir gün daha seyir yaparak Aliağa limanına gitmek için hava koşulları dahil tüm şartlar uygun olduğu halde neden halen bulunduğumuz Karystos limanına getirilip demir attığımız sorusuna bir türlü anlam veremiyoruz. 23 Aralık erken saatlerinde, önceki teşebbüsünde yakalanan personelin rescue bot ile sahile kaçtığını tespit ettik, ancak bu defa yakalanmadı. Sabah yunan sahil güvenlik ekipleri, acenta olduğunu iddia eden bir yunanlı ile birlikte gemiye gelerek personeli kontrol etmelerinin ardından gerekçe göstermeden ve sahile çıkış izni olan Shore Pass vermeden pasaportlarımızı alıp gittiler.
Kişisel olarak 25 Aralıkta mahkemem olduğu ve bizzat duruşmada bulunmak zorunda olduğum için Gemi Kaptanına gemiden inmek için dilekçe vermiştim. Normalde ayrılış ve yol masraflarını şirket karşılamak zorunda olduğu halde tüm masraflarımı kendim karşılamaya hazır olduğumu belirttim. Gemi sahibi Y.D., bana kişisel olarak söz verdi ve 22 Aralık tarihine kadar gemi nerede olursa olsun, 10000 dolar masraf da yapsa beni alacağını söyledi. Gemiden kaçan personel de mazeretlerini öne sürerek inmek için daha önce dilekçe vermişti. Gemiden ayrılış işlemlerim başladığında son safhada, o esnada zaten bir personelimiz eksik olduğu için seyir yapamayacak durumda olduğumuz halde geminin seyre çıkacak personeli olmayacak gerekçesi ile Harbour Master çıkışımıza izin vermedi. Bu esnada diğer 3 meslektaşım da yol masraflarını kendileri karşılayarak gemiden inmek için dilekçe verdi ama liman tarafından işlem yapılmadı. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı Elçiliklerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hanımefendi ile, Pire Konsolosu Hanımefendi ve memurları ile ve dolaylı olarak Atina Büyükelçiliği ve Yunanistan Askeri Ateşeliği ile çeşitli temaslarda bulunduk. En kötü ihtimalle sizi sahilden alırız, konsolosluğa getirir, geçici pasaport vererek Türkiye’ye göndeririz denildi.
Sonuçta mahkeme tarihime yetişemedim, şansıma davam 15 Ocak tarihine ertelendi. Bu periyotta 28 Aralık tarihinde bir ay için 5500 usd karşılığı yurtdışında bir gemiye katılmam teklif edildi, maalesef katılamadım.
Bu arada, ekibimizden olan Başmakinistin, yerine görevlendirme yapılmadığı takdirde gemiden ayrılması regülasyonlar gereği mümkün olmadığını, bir yıldan beri gemide kalan eski personelin de birikmiş alacaklarını (bir yıldır maaş almıyorlar) temin etmek için gemiden ayrılmak istemediklerini belirtmek isterim.
Gemi sahibi Y.D. için ayrı birkaç satır yazmak isterim. Kendisinin daha önce yakıtla ilgili karanlık işlere karıştığı bilinmektedir. Ayrıca 24 Kasım 2014 tarihinde Y.D.’a ait M/V BARIŞ isimli gemisinin, büyük bir yunan denizcilik firmasının adını kullanan sahte bir firmaya kiralanıp insan kaçakçılığına karışınca yakalandığı haberi aşağıdaki linktedir.
http://www.denizhaber.com.tr/kacak-gocmen-tasiyan-mv-baris-…
Muhtemel insan kaçakçılığına karışan yunanlı ve isminin Georgi olduğu bilinen, benim yakın arkadaşım dediği bir kişi ile, anlattığım süreç boyunca gemiyi Aliağa’ya götürmek dışında anlam veremediğimiz türlü senaryolar oynamışlar ve kanımca oynamaya da devam etmektedir. Bir yıldır personelini aç ve sahipsiz bırakmış, maaş ödememiş, türlü yalan ve yeminlerle gününü kurtarmaya çalışan, kendisini armatör ve gemi işletmecisi gibi gösteren, sistem içersinde düzgün ve dürüst bir şekilde işini yapmaya çalışan bizlerin anlayamadığı bir şahıstır. Öğrendiğimiz kadarıyla Y.D.’ın Yunanistana, Georgi denilen şahsın da Türkiye’ye giriş yasağı vardır. Bu gözlemler altında her iki şahsın da yukarıda atıfta bulunduğum insan kaçakçılığı dahil illegal iş ve eylemlere karışmış olabileceğini değerlendiriyorum.
28 Aralık 2015 günü Georgi denilen, kaptan olduğu rivayet edilen şahıs botla gemiye geldi ve bize “sizin ülkeniz sizi kurtaramaz, konsolosluğunuz size yardımcı olamaz, ben yardım etmezsem bir sene burada kalırsınız” diye bizimle alay etti, aklınca bizi aşağılayarak tehdit etti. Kendisine orada cevap verdik. Bu sözleri Pire Konsolosu hanımefendiye ilettim ve geçici pasaport ile çıkma opsiyonumuzun ne durumda olduğunu sordum, cevaben Dışişleri Bakanlığının firari olarak çıkmamıza sıcak bakmadığını söyledi. Ben de istemeden ve iradem dışında zorla tutulduğum Türkiye Cumhuriyeti bayraklı bir gemiden, doğduğum, büyüdüğüm ve vatandaşı/ait olduğum ülkem Türkiye Cumhuriyetine gitmek istediğimi, bunun neresinin firar olduğunu sordum ve kim olduğu ve vasfı belirsiz bir yunanlının söylediği sözlerin demek ki doğru olduğunu söyledim, ancak yanıt vermemeyi tercih edip konuyu değiştirdiler. Bir Türk olarak bu kadar utanç duyduğum çok ender olmuştur.
Aynı gün akşam saatlerinde Acenta, yokluğumuzun geminin demirde emniyetine zarar vermeyeceğine dair bayrak devleti olan İst.Liman Başkanlığından bir yazı gelmesi halinde Liman Başkanının gemiden ayrılmamız için izin vereceğini söyledi. Durumu konsolosluk memuruna bildirdim ve 30 Aralık sabahı Konsolosluk – Dışişleri Bakanlığı – Denizcilik Müsteşarlığı kanalıyla öğlen saatlerinde İstanbul Liman Başkanlığına talep gitti. Bu satırların yazıldığı an itibarıyla İstanbul Liman Başkanlığından geminin İzmir’e intikali için tek seferlik seyir müsaadesi verildiği ve benimle birlikte bir meslektaşımın daha ayrılabilmesi için safe manning’te değişiklik yapıldığı ve Karystos Harbour Master’a gönderil(eceği)diği öğrenilmiştir. An itibarıyla yunanlı Georgi denen ne vasıfta olduğu bilinmez şahsın gemi üzerinde tasarrufunun kalmadığını değerlendiriyorum. Geminin gerçekte İzmire gidip gitmeyeceği ise tarafımızdan bilinmemektedir.
Ayrıca 5 Ocak günü az önce bahsettiğim meslektaşım ve benim gemiden ayrılmamız için yerimize iki romen gemicinin görevlendirildiği konsolos hanım tarafından bildirilmiş ve Y.D. tarafından teyit edilmiş ise de hangi sebeplerle olduğu bilinmez, romen gemicilerin gelişi de diğer yalanların arasına eklenmiş bir satır haline gelmiştir.
Gemide bugün itibarıyla yiyecek ve temizlik malzemesi ve tatlı su kalmamıştır. Bir miktar motorin için talimat gelmiş, deniz durumuna göre varillerle gelmesi planlanmıştır. Gemi kaptanı yiyecek ve ihtiyaçları almak için sahile çıkmak istese de liman başkanı izin vermemiştir. Karystos Liman Başkanı keyfi uygulamalarına devam etmektedir. Biz iki kişi için çıkış müsaade yazısı gelse dahi Georgi denen adamla aralarında akçeli işler olduğunu düşündüğümüz Karystos Liman Başkanının çıkışımıza izin verip vermeyeceği meçhuldür.
10 gündür duş alamıyoruz, geminin her yanını pislik götürmektedir. Tuvaletler ve kıyafetlerimiz rezalet, beslenmemiz sağlıksız, deniz suyunda boğulmasak bile kolera gibi ölümcül hastalıklara yakalanma yolunda ilerliyoruz. Gemide ağrı kesici dışında ilaç kalmamıştır. 3 gündür soğuk algınlığı nedeniyle sadece yatarak kendimi iyileştirmeye çalışıyorum ki zayıf düşen bünyelerimizle ne kadar dayanabiliriz, bilinmez.
Gemiye katıldığımız tarihten itibaren gördüğümüz sıkıntılar aşağıdaki gibidir:
1. Gemiye yiyecek çok az ve yetersiz miktarda alınmaktadır. Günlerce sabah öğlen akşam makarna ve bakliyat ile karın doyurmaya çalıştık. Şu ana kadar sağlıksız biçimde kas dokusu kaybederek 8+ kg verdim ve gücümü kaybettim. Diğer personel de farklı durumda değildir.
2. Gemide ne bulaşık, ne çamaşır, ne de yer veya tuvalet temizliği için deterjan mevcuttur. Pislik içinde yaşamaya bağlı olarak salgın ve ciddi hastalıklarla karşılaşmamız yakındır.
3. Geminin her yeri kakalak doludur ve uyumayı geçtim, otururken bile üzerimizde gezinmektedirler.
4. Geminin ana makinası problemlidir, bu haliyle seyir yapmak emniyetli değildir.
5. Gemide çalışan tek dizel jeneratör vardır. Diğer jeneratörler devre dışıdır.
6. Gemide aküler bitik vaziyettedir. Dizel jeneratörün durması halinde birkaç denemeden sonra yeterli gücü sağlayacak akü yoktur.
7. Emercensi yangın pompası çalışmamaktadır.
8. Kurtarma botunun motoru arızalıdır, çalışmamaktadır.
9. Inmarsat C cihazlarının borcu ödenmediği için kullanıma kapalıdır.
10. Tek demirimizin başına bir şey gelmesi halinde geminin mevcut durumda bir yere demir atma/sığınma/bekleme imkanı yoktur.
11. Igoumenitza limanından kalkışı müteakip AIS cihazı, şirket talimatı ile kapalı tutulmuştur (ki bu husus seyir için son derece emniyetsiz durumlara sebep olmuştur) Muhtemel sebep, Y.D.’ın gemiyi borçlularından kaçmak için saklamaya çalışmasıdır. Karystos limanın para cezası ile tehdit etmesi sonucu AIS cihazı açılmıştır.
12. 3 Ocak 2015 tarihinde ciddi astım rahatsızlığı olan bir personelimiz hastaneye çıkmak için müracaat ettiğinde acentadan “hastane masraflarının 2500 euro olacağı, şirket para göndermediği için bu miktarın kendisine ödenmesi halinde personelimizi hastaneye götüreceği” cevabı alınmıştır. Dünyada hiçbir yerde muayene ücreti 2500 euro olmaz. Konsolosluğun devreye girmesi de sonucu değiştirmemiştir.
13. Bir hafta için yola çıkmamız nedeniyle yanımıza sadece bir hafta idare edecek malzeme aldık. Traş bıçağı, diş macunu, iç çamaşırı, sigara, yiyecek vs. şahsi ihtiyaçlarımızı gidermemiz için dahi sahile çıkmamıza izin verilmemektedir. Sadece özel bazı durumlarda gemi kaptanı ve başmakinist ender olarak sahile çıkıp dönmekte idi ki an itibarıyla liman başkanı artık bu izni de vermemektedir. Yanımızda nakit Euro kalmaması sonucu kendilerine sipariş veremiyoruz ve insan gibi yaşamak için kişisel ihtiyaçlarımızı temin edemiyoruz.
Gemi sahibi Y.D. ile arkadaşım dediği yunanlı muhattabı Georgi, gemiyi Aliağaya götürmek dışında türlü karanlık hesaplar yapmışlar, bizleri yalanların ve oyunların arasında emniyetsiz ve aç/sefil/pis bir şekilde piyon yerine koymuşlardır. Y.D., borçları nedeniyle gemiyi Türkiye’ye getirmek istememiş, bir şekilde bu Yunanlıya veya bir başkasına, üzerimizdeki 4000 ton pik demir ile birlikte devretmek istemiş ve bu amaçla bizim anlayamadığımız bir takım planlar yapmışlardır. Bu planların içinde fırtınada can sallarına binip gemiyi terk etmek ve gemiyi yunanlı georginin ayarladığı bir geminin yedekleyerek denizde mal bulanındır prensibine göre geminin el değiştirmesini sağlamak da vardır, çok şükür ne sebeple bilinmez, uygulama safhası hemen öncesinde yürürlüğe konmamıştır. Biz personelin canını düşünmeden, hayatımıza mal olabilecek bu muhtemel eylemleri ve karanlık hesapları konusunda ilgili makamları bir kez daha bilgilendirmek ve başımıza gelebilecek bir olayda görevini yerine getir(e)meyen bahsettiğim makamlar hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum.
Atina Büyükelçiliği ve Pire Konsolosluğunun hem gemi sahibi Y.D.’a hem Karystos liman başkanına diplomasi çerçevesinde baskı yaptıklarının farkındayız ancak bu baskı ve girişimler sonuç vermemektedir.
Anlattıklarımın her satırının gemi personeli tarafından doğrulanacağı konusunda hiçbir tereddütüm yoktur. 1 yıldır personeline maaş ödemeyen Y.D.’ın süreç sonunda personeline alacaklarını ödemesi konusunda içimde en ufak bir umut dahi yoktur. Burada gemiden ayrılmam durumunda yol masraflarımı da ödeyeceğini sanmıyorum ki bunu göze aldım. Yeter ki ruh ve beden sağlığım bozulmadan bu gemi denilen teneke pislik ve sefalet yığınından kurtulayım.
Devletimin olaylara seyirci kalmasını değil çözüm üretmesini, ilgililerin biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sahip çıkarak görevlerini yerine getirmelerini ve bizleri bir an önce kurtarmalarını talep ediyorum.

Saygılarımla.

Murat Hüseyin DEMİRAY
Uzakyol Kaptanı
E-posta: mrtdemiray@gmail.com
Gsm:0 532 3240946

Not: Bu yazıyı kaleme alana ve yayınlayana kadar fazlasıyla bekledim. Sözün bittiği yerdeyim. Lütfen kopyala/yapıştır yaparak tüm resmi ve özel platformlarda sesimizi duyurmamıza yardımcı olunuz.

Bu mesajı cevapla  (FİKRİ AKÖZ - 9.01.2016 19:35:46)
Cevap : Diğer
Merhaba hocam öncelikle çok geçmiş olsun yapılan haksizliklara üzüldüm umarım gerekli haklarınizi alırsınız suan ne durumdasiniz merak ettim kurtuldunmuzmu gemiden

(Sercan kocak - 7.05.2018 22:16:43)


Konu: Yardım isteme
hayırlı günler herkese.Üniversiteyi yeni bitirdim okuduğum bölüme girmem mucize gibi bir şey,şuanda işsizim.Etraftan duyduğum kadarıyla gemicilik işine ilgi duymaya başladım bir iş bulma sitesinden e*** denizcilik aracılık hizmetlerine başvuru yaptım ve bana dönüş yapıldı liseden makine bakım onarım bölümünü bitirdiğim için makinacı olucağımı söylediler yada gemi kaptancılığı yardımcısı falan sizce bu meslek yapılırmı yada makineci olarak yapılırımı . cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Esen kalın

Bu mesajı cevapla  (furkan önder - 7.01.2016 15:20:29)


Konu: Şikayet
Ray*** isimli lanet bir firma hakkinda bilgisi olan varmi. Esim 2 aydir gemide su anda selanikteler gemide yakit yok yiyecek kalmamis elektrikte kesilmiş esime ulasamiyorum en son konsutugumda selanikte 15 gundur demirdeyiz hickimse iyi degil herkes birbirine sarmaya basladi maaslarimiiz biliyosun yatirmiyolar. Geride donemiyoruz gemide yakit yok kar yaviyor isinamiyoruz dedi. 3 gundurde ulasamadim. Ne lanet bir firma bu allah bu firmanin sahibi kimse coluk.cocugundan ciksin hem.esim sagkigindan oldu hemde maasini alamiyor pisman olduk. Nasil sikayet ederim.dava acsam.ne olur bilgisi olan varmi

Bu mesajı cevapla  (Soner koc - 4.01.2016 01:40:14)


Konu: Öneri
Merhabalar oğlum bu yıl sınava hazırlanıyor. Kaptan olmak istiyor. Kaptanlık mesleği hakkında bilgi verir misiniz? Mezun olduktan sonra direk 4.kaptan olarak mı başlıyorlar?4.kaptan maaşının 4.000$ olduğunu duymuştum doğru mudur? Ve sizce polislik mi kaptanlık mı? Ben polislik sınavlarına hazırlanmasını istiyorum. Kaptanların sigorta ve sözleşme durumları nasıldır?

Bu mesajı cevapla  (Mehmet Saltan - 3.01.2016 21:17:37)
Cevap : Öneri
okul bitince 1 yıl gemilerde staj görmesi gerekiyor ondan sonra göreve başlayabilir 4.kpt olarak. 3500-4000 dolar maaşı tanker gemilerinde alabilir kuruyük ve konteynir gemileri daha düşük veriyor, tavsiyem oğlunuz polis vb. bir işi olsun bu sektör iyi değil, sigorta çoğu gemide yok, sadece türk bayrak gemilerde var, türk bayrak gemi sayısıda oldukça düşük ülkemizde, yani türkiyenin % 80 i yabancı bayrak sigorta yok. en iyisi devlet işi memurluk tavsiyem.

(emre özbay - 5.01.2016 15:52:22)


Konu: Yardım isteme
Ayrılış ordinosuna KENDİ İSTEĞİYLE yazılmasıyla KOVULDU vb. yazılması arasındaki fark nedir?

Bu mesajı cevapla  (güverte stajyeri yazıyor - 3.01.2016 02:52:52)


Konu: Yardım isteme
gemiyle veya gemicilkle ilgili hiç bişey merak etmedim şuana kadar dış ticaret bitirdim şuanda açıktan uluslarası ilişkiler okuyorum gemiye giden arkdaşlarımın parası çok iyi laflarıyla merak ettim bir iş kurmak için 1 sene 2 sene gemide zaman geçirip para biriktirmek istiyorum fakat gerçekten maaşlar söylendiği gibi dolgun mu en ölüsü 1500 dolardan başlıyor mu stcw kursuna gidip gemi adamı belgesi aldığımızda herşey bitiyormu soru cevapları okuduğumda nerdeyse herkes ya girme bu işe yada girince pişmanlığını anlıycaksın der gibi bu konuda sorularımı giderirseniz yanlış bi yola girmemiş olurum ...

Bu mesajı cevapla  (raşid - 30.12.2015 04:33:54)
Cevap : Öneri
bu işlere hiç bulaşma canım kardeşim. Sektör ölü ağlayanı yok. Neden dersen mesaj panosunda sekizbine yakın sayfa var. Oku aradığın herşeyin cevabını bulursun. Herkese iyi seneler diliyorum.

(İsmail Çakal - 1.01.2016 01:01:44)


Konu: Servis Hakkında Sorular
merhaba gemipersoneli.com nıye yazdıgım yorumu koymadınızkı gercek olan yorumdu kımseyede hakaret kufur yok bu verılen maas fıyatlarıda cok komık bır gun ınsallah adam bulamazlar batsın boyle fırmalar zaten allah yuzlerını guldurmesın bu ısı yapan zabıt yada personelın parasında gozu olan yalakalık yapıp armatorun gozune gırıp mevkı yerını yukselten ofıstekı yalakaları allaha havale ederım sızede kolay gelsın gemipersoneli.com calısanları

Bu mesajı cevapla  (murat yener - 15.12.2015 22:36:08)


Konu: Yardım isteme
Gemi adamı olmak istiyorum neler yapmalıyım nasıl olabilirim tavsiye edermisiniz maaş durumları nelerdir ?

Bu mesajı cevapla  (oguz - 26.11.2015 21:07:33)
Cevap : Öneri
maaş durumları 1500- 2000 o da alabilirsen verirlerse maaş ödemeyen personelin maaşının üstüne yatmaya çalışan bir çok firma var daha doğrusu personele maaş ödemeyi gider olarak gören armatörler var... karada asgari ücret 1300 tl olacak. ha birde yasal olarak bir gemi adamı günde 14 haftada 77 saat ücret talep etmeksizin çalıştırılabilir... bir çok gemide 12 saat çalışır karada aldığın gibi mesai falan alamazsın o 1500- 2000 dolar gibi atıp tutanlara sakın inanma hepsi umut taciri insanları umutladırarak kandırarak kolay para peşinde olan insanlar... bu işe girsen bile muhtemelen 2-3 yıl maximum bırakacaksın

(MERT - 11.12.2015 07:26:18)
Cevap : Öneri
kardeşim sen yinede araştırmanı kendin kulaktan duyma işlere inanma arkadaş maaşlar düşük demiş ama benim arkadaşım yağçı başladı ama şuan çanakkale boğazına sıfır 2 daire aldı 4-5 senede

(taner koçer - 13.02.2016 15:34:12)


Konu: Diğer
Deniz ticaret odası meclis başkanı kaptanoğlu denizcilik bakanlığı isteğini belirten mektubu ulaştırma bakanlığına yollamış hayırlı olsun.komik kendisi acaba bakanlık kurulduğu zaman dahamı çok teşvik kredisi alacak yoksa devlet garantisi altında uluslar arası para piyasalarından paramı alacak.o mektupda gemilerde çalışan personel için ne gibi haklar istiyor merak konusudur.kendisi millet vekili olduğu zaman konuyla ilgili bir girişimde bulunmuşmudur.kendisini meclis kürsüsünde hiç görmedik.

Bu mesajı cevapla  (yavuz akyol - 26.11.2015 17:26:15)
Cevap : Tesekkür
eline sağlık

(mustafa erzen - 26.11.2015 21:21:05)


Konu: Diğer
Basında çıkan habere göre avrupa birliği denizcilik sektörü için 80 milyar tutarında fon ayırmış.ancak bu fondan TC.ne ödenek yok.bu duyan türk armatörler ve tersane sahipleri feryadı figan etmeye başlamışlar.zamanında kalpazanlık yapmayıp doğru iş yapsaydınız payınıza düşeni alırdınız.avrupa birliği doğru karar vermiş beter olun.her sene olduğu gibi şirketler kariyer günleri yapmaya başlamışlar personel müdürü görümünde olan bu zevzekler palavra atmayı bırakıp gerçeklerden bahisetsinler.gerçekler bu kurumsal firma hangi okuldan mezun olursan ol iş bulma iş garantin yok.sosyal haklar yok sigortan yok mezun olduğunuz okullara dünyada denklik veren yok yabancı firmalarda iş bulma imkanı yok her firma ve gemilerde kronoik olarak kumanya malzeme bazıda maaş sorunu var ve bunları düzelten adam yok bazı firmalarda çalışan türk personel yok şimdilik bu firma sayısı 7 tanedir.dünya limanlarında türk gemilerinden başka bağlanan yok gemilerde kaliteli adam yok donu çekemeyenler kaptan çarkçı başı olmuş kendinden haberi yok 8 senedir gemici yağcı maaşlarına zam yok gemicilik dibe vurmuş çıkaran yok şirketler al birini vur öbürüne düzelten yok.allah selamet versin.

Bu mesajı cevapla  (yavuz akyol - 19.11.2015 10:10:16)
Cevap : Tesekkür
Ağzına yüreğine sağlık anlayan arkadaşlar olsaydı gerçek hakkını alırlardı nerde bizlerde böyle ADAM anca atsin tutsunlar

(barış atay - 29.11.2015 04:35:00)
Cevap : Tesekkür
sonuna kadar katılıyorum sana, maaşlara hiç zam yok ve kontrat süreleri halen uzun 6/1 ve 8/1 , bizde zabitler gibi 4/1 olmasını istiyoruz ve maaşlarımızın avrupa standarlarına getirilmesini istiyoruz, Ben isterim ki birlik olalım ve 1-2 ay gemiye çıkmayalım bakın nasıl düzelecek piyasa.

(emre özbay - 5.01.2016 16:01:38)


Konu: Yardım isteme
Lise 4 gemi makine bölümü öğrencisiyim. Okul bitince 750-3000 kw ehliyet alacağız. Hocalar gaz altı kaynak kursu veriyor. Sizce işe girmek istediğim zaman faydası olur mu?

Bu mesajı cevapla  (Eyyüp Çetin - 10.11.2015 18:44:48)
Cevap : Diğer
selamlar fazla bilgiden zarar gelmez kazandığın her yetenek ilerde sana artı olarak döner özellikle gemilerde makine bölümünde çalışacaksan hiç bir zaman herşeyi biliyorum diyemezsin sürekli kendini yenilemek zorundasın ben 20 senedir makine lostromosu olarak çalışıyorum hala sürekli yeni şeyler öğreniyorum soruna gelince gemilerde ağırlıklı olarak elektrik ve oksijen kaynağı kullanılır gaz altı kaynağına pek denk gelmezsin ama fırsatın ve zamanın varken öğrenmeni tavsiye ederim unutma bilgi altındır bu arada elektrik bilgini arttırırsan sana ilerde çok faydası olur

(atilla genç - 11.11.2015 20:28:08)


Konu: Diğer
Elektrik zabitligi ile ilgili yapilacak degisiklikte son durum nedir. Bilgisi olan var mi?

Bu mesajı cevapla  (turgut yuzbası - 2.11.2015 09:49:53)


Konu: Yardım isteme
Arkadaslar yorumlar gerçekten çok yararlı ben şunu sormak istiyorum gemi adamı kimliği olan arkadaşlar siz hangi firmadan aldiysaniz bize söyleyin bizde ordan alalım hiç değilse dolandiricilara denk gelmeyiz

Bu mesajı cevapla  (Ferhat karagöz - 18.10.2015 02:46:16)
Cevap : Öneri
Liman başkanlığına git onlar sana en yakın kurs bilgisini verirler. İnternetteki site ve ilanlara inanma

(Mehmet Yılmaz - 19.10.2015 21:53:01)


Konu: Yardım isteme
merhaba önclikle ben şu an açık lisede son sınıftaym ve gemilerde çalışmak istiyrum 31 yaşındayım m****** die şirket var ve kurs ve masraflar için 2000 tl istiyor 34 gün kurs vereceklermiş daha sonra sınavda da yardımcı olacaklarmış fakat en başta bi sözleşme imzalıyormuşuz ve kurs bitiminde bize iş imkanınıda onlar yaratıyormuş benim kafam karıştı şimdi bunlar dolandırıcı mı yoksa gerçekten böyle bişey var mı hatta maaş olarakda 1300 dolar ile 2000 dolar arasında iş başı yapımuşsun bana bi yardım edermisiniz lütfen ne yapmalıyım

Bu mesajı cevapla  (şehzad taşci - 15.10.2015 01:27:46)
Cevap : Öneri
Biz eski gemiciler sizi uyarmaktan bıktık, siz hala kandırılmaktan bıkmadınız. Bu bölümdeki mesajları hiç mi okumadınız, okuduysanız niye hala soruyorsunuz. İlerleyen zamanlarda sen de tecrübelerini buradan bizimle paylaşırsın.

(Mehmet Yılmaz - 19.10.2015 21:44:47)


Konu: Diğer
Artık 9/ 1 de kontrat demeye başladılar bu kadar bilinçsiz adam çıkarsa piyasaya 18 ay kontrat artırıp kontrat parasida vermezler bizim insanımıza ağzını açmaz bizlere ne olmuş ya yazık inanin. ben şuan karada çalışıyorum 3 senedir bunlara minnet etmiyorum sizlere de tavsiye ederim biraz insan kıymeti bilsinler kendinizi kollayin arkadaşlar

Bu mesajı cevapla  (barış atay - 14.10.2015 23:15:08)


Konu: Tesekkür
Siteyi kuranlardan Allah razi olsun

Bu mesajı cevapla  (teyfik fikret yilmaz - 8.10.2015 12:43:52)


Konu: Öneri
Manevra esnasinda telefonu kesinlikle mesgul etmemeye ozen gosterelim, eger denize adam duserse bu durum buyuk onem arzedecektir.

Bu mesajı cevapla  (bir denizci - 3.10.2015 10:54:09)
Cevap : Öneri
Tüm operasyonlarda, telsiz kullanılması gerekliliği ve personel bilgilendirilmesi daha yararlı olacaktır.

(oruç reis - 5.03.2016 22:53:48)


Konu: Yardım isteme
üniversitede deniz ve liman işletmeciliği okuyorum fakat okulun yeterlılıgı olmadıgı için bize ehliyet verimiyo bende kurslara gidip ehliyet almak istiyorum siz büyüklerimden bilgi almak istiyorum ne kursuna gitmeliyim ne olarak başlamalıyım

Bu mesajı cevapla  (stajyer - 30.09.2015 23:28:07)
Cevap : Öneri
denize çıkmak istiyorsan kursa her halükarda yolun düşecek zaten, zaman ve para kaybı bence, bölümün güzel gir kpss ye git liman başkanliğinda yada kıyı emniyette görev yap...

(oruç reis - 5.03.2016 23:02:38)



Sayfalar : [««] [«] 1. 2. 3. 4. 5. 6.. . . 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30.. . . 404. 405. 406. 407. 408. 409. [»] [»»]

8171 adet mesaj bulunuyor.
www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim